Inloggen


Inloggen Registreer
X

Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.

Wat is infrarood?

Hoe werkt infrarood terrasverwarming

Wat is infrarood? Infraroodstraling is een gedeelte van het lichtspectrum dat door de zon wordt gegenereerd. Dit soort licht is echter voor het menselijke oog niet meer zichtbaar en fungeert daarom alleen nog als warmtestraling. Daardoor zijn infraroodstralen, die voor het warmtegevoel van de mens verantwoordelijk zijn, positieve stralen en niet te vergelijken met UV-, microwave- of röntgenstraling.
• Infrarood-A, korte golf 780–1,400 NM (0.8–1.4µ) 3620K–2070K 

• Infrarood-B, middengolf 1,400–3,000 NM (1.4–3µ) 2070K–965K 

• Infrarood-C, lange golf 3,000–10,000 NM (3-10µ) 965K–290K
Waarom korte golf? In principe geldt: hoe korter de golflengte, des te gemakkelijker wordt de lucht doordrongen. Korte-golf infraroodstralen produceren warmte door verwarming van het lichaam(deel) waarop de stralen zijn gericht, zonder daarbij de omgevingslucht te verwarmen. Een goed voorbeeld van deze werking is het effect dat optreedt als men vanuit de schaduw in het zonlicht stapt. Hoewel de omgevingstemperatuur precies gelijk is gebleven, voelt men een duidelijke hogere temperatuur bij directe zonnestraling. Dankzij dit verschijnsel kan men bijv. ook zonnebaden tijdens de skivakantie bij zeer lage omgevingstemperaturen.
Lange-golf infraroodstralen werken niet op deze manier, maar verwarmen de omgevingslucht. Het duurt daardoor duidelijk langer voordat men de warmte echt voelt.
 
De voordelen:
  • directe warmte, 90% van de warmte is binnen 1 sec. beschikbaar effectief, 92 % stralingseffectiviteit. Ruim 85 % van de energie wordt in warmte omgezet.
  • doelgericht, de warmte kan door reflectoren net zoals licht in elke gewenste richting worden gericht.
  • veelzijdig, zelfs aparte gedeeltes kunnen effectief worden verwarmd - binnen en buiten.
  • individueel, doormiddel van een dimmer intensiteit instelbaar van 0 - 100 %.
  • betrouwbaar, max. levensduur van de lampen is 5000 uur, ook bij constant in- en uitschakelen.
  • veilig, schokbestendig door het gebruik van kwartsbuizen.
  • milieu, geen vorming van emissies en geen zuurstofverbruik.
  • schoon, geen vervuiling door lucht- of stofverplaatsing.
  • compact, klein qua afmetingen
Lange en midden golf stralers:

Lange, korte of middengolf stralers?
 Er worden drie technieken in infrarood-stralers (ir-stralers) onderscheiden: Langgolvige ir-stralers: de elementen van deze apparaten zijn van staal, gloeien niet op en geven dus ook geen licht. Deze stralers ziet u ook in badkamers. Ze werken op korte afstand goed, maar hebben een heel slecht rendement. (onder slecht rendement verstaan wij: veel warme lucht, weinig ir-stralen). Dit soort apparaten kun je in bouwmarkten nog wel eens aantreffen. Dit zijn de goedkoopste terras stralers. Middengolvige ir-stralers: de meestal glasachtige elementen van deze stralers worden een stuk warmer, waardoor ze oranje opgloeien. De ir-stralen vallen in het middengolf gebied.
Het rendement van deze elementen licht al een stuk hoger dan die van de langgolvige elementen. 
De werkbare afstand tot het apparaat kan al oplopen tot 2 meter. terrastopper levert deze stralers niet vanwege de beduidend mindere kwaliteit. Kortgolvige ir-stralers: de lampen/ elementen van dit type stralers zijn een soort halogeenlampen. De temperatuur van deze lampen loopt zo hoog op dat ze het meeste licht geven. Met de nieuwste techniek van Philips heeft deze de Helen gold lamp ontwikkeld waardoor deze lichtbron enorm beperkt word en een zacht roze gloed uitstralen. Het rendement van dit soort terrasverwarming ligt extreem hoog (ongeveer 92%) waardoor het de goedkoopste vorm van terrasverwarming in gebruik is. Het bereik van deze stralers kan oplopen tot 4 meter. Wij leveren het gehele Burda en Solamagic assortiment welke garant staat voor jaren lange rendabele, behaaglijke en sfeervolle uurtjes op terras of serre.


In deze afbeelding geven wij het principe van straling warmte weer. Vrijwel al onze producten produceren deze manier van verwarmen zie de verschillen met conventionele verwarming in de afbeelding hieronder.

In deze afbeelding geven wij het principe van conventionele warmte weer. Geen van onze producten verwarmt op deze verspillende manier.